Haberler

BNGV 14 Aralık Cuma günü Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeydi…

Maliye Kulübü’nün düzenlediği Ezbersiz Eğitim İçin Yol Haritası konulu konferansa Tınaz Titiz konuşmacı olarak katıldı.

resim
21.12.2012

 

 

 

 

 

Konuyla ilgili haber:

http://www.haberciniz.biz/eski-kultur-ve-turizm-bakani-titiz-ezbersiz-egitimde-yaygin-ve-yerlesik-kaliplar-sorgulanmali-1777319h.htm

 

 

KTÜ, Maliye Kulübü Genel Koordinatörü Aslı Baran’ın izlenimleri:

 

14 Aralık İzlenimleri…

14 Aralık Cuma günü Karadeniz Teknik Üniversitesi Maliye Kulübü olarak düzenlediğimiz Ezbersiz Eğitim İçin Yol Haritası konulu konferansımıza Tınaz Titiz konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık bir saat süren konferansta Sayın Titiz üç noktaya dikkat çekti;

Birincisi, sınavlarda/öğrenmenin ölçülmesi sürecinde “onur sistemi”nin uygulanması.


İkincisi, test yönteminin öğrenmeyi tek başına ölçen yeterli bir yöntem olmadığı, mutlaka klasik sınav, ev ödevi,  dönem ödevi gibi diğer yöntemlerin de uygulanması gerektiği.

Üçüncüsü, ezberletilen ya da ezberlenen bilgilerin mutlaka sorgulanması gerektiği

Konferans, ben de dahil olmak üzere öğrenci arkadaşlarımla günlük hayatımızda dikkatimizi çekmeyen ancak bizim için önemli konulara farklı bir bakış açısından bakmamızı sağladı.

Tınaz Beyle kendisini karşıladığımız andan, Trabzon’dan ayrıldığı ana kadar sohbet etme fırsatı bulduk. Bizlere daha faydalı olabilmek ve beraber gerçekleştirebileceğimiz projeleri konuşmak üzere dönüş saatini ileri alan Titiz’in enerjisine de hayran kalmamak elde değildi. Tecrübeleri ve bilgi birikimiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerine çok şey kattığı ve ciddi bir farkındalık oluşturduğu kanaatindeyim.

Kendisine bir kez daha Maliye Kulübü olarak bizleri kırmayıp geldiği için teşekkür ederiz.

Aslı Baran

Maliye Kulübü Genel Koordinatörü

 

 

 

Sayfa başına dön!