Beyaz Nokta® Gelişim Vakfına Online Bağışta Bulunun
Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı desteklerinizle projelerini hayata geçiriyor.
Online Bağış YapınBulunduğunuz sayfa :
Ana Sayfa >> Sorun Çözme Araçları
"SORUN KİMYASI" konulu aşağıdaki radio programlarını* dinleyerek "Sorun Çözme Kabiliyeti Projesi" hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
(*)Bu söyleşiler 2001 yılında Radyo 92.3'de Tınaz Titiz tarafından yapılmıştır.
BEYAZ NOKTA ® 'nın temel hedefi : «Toplum yaşamımıza egemen olması gereken iki kavram "akılcılık" ve "erdem" iken, çesitli nedenlerle bu gerçekleşememiştir. Bu eksikliklerin dogal sonuçları olarak, toplumumuzun "SORUN ÇÖZME" ve "UZLAŞMA" becerileri gelişememiştir. BEYAZ NOKTA ® HAREKETİ, bu eksikliklerin nedenlerini anlamak ve bu nedenlerin giderilmesine katkıda bulunmak üzere Sorun Çözme Araçlarını geliştirmiştir.»
Sorun
"Sorun", istenmeyen bir durum ya da istendik bir durum karşısındaki engellerdir. Canlılar sorunlarla başa çıkmada Sorun Çözme Araçları (SÇA) geliştirirler. Her canlı türü, SÇA dağarcığının zenginliği ölçüsünde yaşamını sürdürebilir.
Çözme
Beyaz Nokta® Gelişim Vakfının geliştirdiği projeler, toplumumuzun sorun çözme kabiliyetini geliştirici özellikler taşımaktadır. Projeler hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
Araçları
21nci yüzyılın cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil, öğrenemeyenler, evvelce öğrendiklerinin bir bölümünü unutamayanlar ve tekrar öğrenemeyenler olacaktır.
2- Eğitim Araçları
3-Sorun Çözme Performansı Artırma Araçları
4-Buluşçuluk Araçları
5-Yaratıcı Fikir Üretme Araçları
6-AR-GE Araçları
Sorun Çözme Araçları Zihin Haritası
Zihin haritası birbirine bağlı ve bir anahtar sözcüğün etrafında ışınsal (radyal) olarak toplanmış kelimeleri, düşünceleri, işleri ya da diğer öğeleri betimlemek için kullanılan bir çizgedir (diyagram, şema). Düşünceleri oluşturmak, görselleştirmek, tasarlamak ve sınıflandırmak ile birlikte, eğitim alanında, organizasyonda, problem çözümünde ve karar almada yardımcı olarak kullanılır.
Vakfımızın misyonu olan "Sorun Çözme Kabiliyeti (SÇK) nin geliştirilmesi" konusunda güncelleme, geliştirme çalışmaları devam etmektedir.
Bir çalışma grubunun katkılarıyla hazırlanan zihin haritası sürekli olarak geliştirilmektedir. Çalışma grubuna kısa süreli veya devamlı katılmak ya da bir defalık katkıda bulunmak üzere bnv@beyaznokta.org.tr adresine bir mail atabilirsiniz.
SÇK Yetmezliğine İlişkin Kimi Sorulara Dair Zihin Haritası
SÇK Yetmezliğine ilişkin kimi sorulara dair zihin haritasına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Sorun Çözme Kabiliyeti Notları
Zihin haritasındaki her bir başlıkla ilgili açıklamalara ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.