Haberler

Sorunların İntikamı: Çözemeyeni Çözerler!

Tınaz Titiz: “Varlığımızı sürdürmek istiyorsak sorunları çözmek zorundayız”

resim
14.12.2011

8 Aralık Perşembe günü İzmir Konak Belediyesi ve Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı işbirliği çerçevesinde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Sorun Çözme Kabiliyeti” konulu söyleşi ve “Sorunların İntikamı: Çözemeyeni Çözerler” isimli kitabını imzalamak üzere Tınaz Titiz İzmirlilerle buluştu.

Yaşamın her alanında karşılaşılan sorunları çözme yeteneğinin toplum gündemine girmesini amaçlayan söyleşide yaşamın içerisinde ortaya çıkan sorunların bir karmaşa yarattığını söyleyen Titiz, bu karmaşayı yönetebilmenin önemine değindi.

 

Sorunların çoğunun aslında belli başlı ana sorunlara bağlı olduğunu dile getiren Titiz şöyle konuştu; “Çok sayıda sorun aslında az sayıda kök sorundan kaynaklanır. Sorun çözme kabiliyetiniz yoksa insanlar sizden enerjinizi almaya başlayacaktır. Ancak yaşamınızın bütünü enerjiye bağlıdır ve enerji olmazsa hiçbir şey mümkün değildir. Denklem çok basit: İster bireysel olsun, ister toplumsal; varlığımızı sürdürmek istiyorsak sorunları çözmek zorundayız.”

 

Söyleşinin ardından Konak Belediyesi tarafından konuklara armağan edilen “Sorunların İntikamı: Çözemeyeni Çözerler” kitabı Tınaz Titiz tarafından imzalandı.

Sayfa başına dön!