Haberler

Temel Tasarım Sürecinde Yaratıcılık

“Nokta”yla başladı her şey…

resim
22.10.2014

“Bu kitap, eğitime gönül vermiş iki insanın yollarının kesişmesi ve paylaşılan ortak bir niyetle doğdu. Derslerimizde öğrencilerimizin yararlanacağı bir kaynak sunmanın ötesinde, farklı sanat ve tasarım disiplinleriyle ilgilenen herkese çok yönlü bir pencere açmak istedik. Bunu yaparken bilim ve sanatın ortak paydasını yakalamayı arzuladık.

 

Temel tasarım kavramları ve ilkeleri olarak adlandırılan ve aslında pek çok kaynakta da yer alan konuları, resimden grafiğe, fotoğraftan mimariye, şiirden yazına kadar değişik alanlarda örnekleyerek içimizde, yaşamımızda varolan kavramları fark etmeye ve yaratıcı gücümüzü açığa çıkarmaya yönelik bir anlayışı benimsedik. Eleştirel bakmak, görmek, algılamak, anlamlandırmak, yorumlamak ve üretmek üzerine kurulu bir yaratıcılık anlayışını yerleştirmeye çalıştık.

 

Dileğimiz bu kavramların ve ilkelerin teorik tasarım bilgileri gibi öğrenilmesi değil, yaşamın her alanında var olan yaratıcı bir potansiyel olduğunun farkına varılmasıdır.

 

Yaklaşık 2 yıllık hazırlık sürecinde bize destek ve ilham veren herkese, ailelerimize, dostlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.”
 

 

Grafik Tasarım Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın önsözü için Tülay Çellek ve A. Mehtap Sağocak’ın kaleme aldığı “ön sözün” umut edilen farkındalığı getirmesi dileğimizle…
 

Sayfa başına dön!