Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> BN Mesajları >> Bir anne: Nikkole Paulun

BN Mesajları

Bir anne: Nikkole Paulun

Oğluna ev işlerinin kadınların görevi olmadığını öğreten anne...

resim
27.10.2016

Michigan, Monroe’da yaşayan iki çocuk annesi Nikkole Paulun geçtiğimiz günlerde Facebook’ta altı yaşındaki oğlu Lyle’ın bulaşıkları makineye yerleştirirken ve ocağın başında çekilmiş fotoğraflarını bir paylaşımla yayınladı.

“Oğluma yemek ve ev işleri yapmayı öğretiyorum. Neden mi? Çünkü ev işleri sadece kadınların görevi değil. Çünkü günün birinde oğlum kendi çamaşırını kendisi yıkayan ve her gece dışarıdan yemek sipariş etmeyen bekâr bir erkek olarak tek başına yaşayabilir. Çünkü günün birinde onun için önemli birisini etkilemek için ona kendi elleriyle yemek hazırlamak isteyebilir. Çünkü günün birinde eşi ve çocukları olduğunda evde kendisine düşen işleri yapması gerekecek. Çünkü insanların, okullarda yemek yapmanın, çamaşır yıkamanın, kravat bağlamanın ya da vergi kurallarının öğretilmediğinden şikâyet ettikleri bir nesildenim. Çünkü oğlumun toplumun üretken bir bireyi olması, bunları yapabilmesi benimle başlıyor. Evet, onlar sadece çocuk ama yine de öğrenecekleri şeyler var. Oğlum hiçbir zaman yemek ya da ev işi yapmayacak kadar ‘erkek’ görmeyecek kendisini. Oğlum arabasının lastiğini değiştirdikten sonra tenceredeki yemeğine bakacak. Hem kendi çamaşırlarını kendisi yıkayabilecek, hem de bahçedeki çimleri biçebilecek. Anne babalar unutmayın, yemek ya da ev işi yapması gerekmediğini düşünen erkekler bir zamanlar küçük çocuklardı ve onlara bunlar hiç öğretilmedi.” (1)

***

Bir anne olarak Nikkole Paulun’ü yürekten destekliyorum.

Günümüzde yaşanan pek çok sorunun temelinde, dünyaya geldikleri andan itibaren çocuklara öğretilen cinsiyet ayırımcılığı yatmıyor mu? Bu sorunların nedeni/çözümü de çocukların ilk öğreticisi olan “kadın” değil mi?

Dileğim, ülkemde de kadınların Nikkole Paulun gibi düşünebilmeleri ve geleceği şekillendirebilmeleri...

AB



(1) Eğitim Pedia Sayfası’ndan alınmıştır.
Kaynak: http://www.boredpanda.com/mom-teach-son-chores-not-for-girls-nikkole-paulun/

Sayfa başına dön!

Bulunduğunuz sayfa :

Ana Sayfa >> BN Mesajları >> Bir anne: Nikkole Paulun