Haberler

Doğal Ortamda Bütünsel Eğitim

Doğal ortamdaki eğitimin günlük yaşamdaki önemini fark ettirerek çocukların ve halkın doğal çevreye olan ilgi, merak ve sevgisini arttırmak; öğrenmenin yaşam boyu sürdürülebilmesi için çocuktan hareketle; gençleri ve yetişkinleri doğa ile buluşturarak, sorgulama ve interaktif öğrenmeye dayalı,....

resim
18.03.2015

Projenin Amacı: Doğal ortamdaki eğitimin günlük yaşamdaki önemini fark ettirerek çocukların ve halkın doğal çevreye olan ilgi, merak ve sevgisini arttırmak; öğrenmenin yaşam boyu sürdürülebilmesi için çocuktan hareketle; gençleri ve yetişkinleri doğa ile buluşturarak, sorgulama ve interaktif öğrenmeye dayalı, eğitim - rekreasyon birlikteliğinde etkin bir sivil öğrenme ortamı yaratmak ve “çevre – insan” bütünlüğünü yaşama geçirmektir.

Projenin Gerekliliği: Günümüzde birçok ülke, bilişim toplumuna dönüştüğü halde ülkemiz henüz tarım-sanayi toplumu aşamasındadır. Çağdaş ülkeler gibi Bilgi- Bilişim toplumuna dönüşmenin en önemli koşulu da bireylerde merak güdüsünü, soru sorma yeteneğini güçlendirmektir. Bireyin merakını arttırmanın yolu da dokunmak, hissetmek, koklamak, tatmak gibi duyuların uyarılmasıyla mümkündür.

Projenin tanıtımı için hazırlanan dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

Projelerini bizlerle paylaşan Sayın Mustafa Özmen ve Sayın Hüseyin Yaşar’a teşekkür ederiz.

Sayfa başına dön!