Haberler

Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında, Bedelsiz Eğitim!

Khan Academy, alışılagelen eğitim sistemini değiştirip geliştirmeyi ve özgürleştirmeyi hedefleyen; kâr amacı gütmeyen bir organizasyon

resim
26.02.2014

Khan Academy'i bize öneren Hüsnü Balin'e teşekkür ederiz.

 

Khan Academy, alışılagelen eğitim sistemini değiştirip geliştirmeyi ve özgürleştirmeyi hedefleyen; kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Amacı isteyen herkesin, istediği an, istediği yerde dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim alabilmesini sağlamaktır. 

Khan Academy web sitesinin tüm içeriği herkese açıktır: Öğrenci, öğretmen, işadamı, evhanımı ya da dünyamızı ziyaret eden meraklı bir uzaylı... Kim olursanız olun, Khan Academy'deki öğrenim içerikleri ve kaynaklarına hiçbir bedel ödemeden ulaşabilirsiniz. Khan Academy'nin sunduğu kişiye özel öğrenim içerikleri ile kendinizi geliştirebilir, ders çalışabilir, sınava hazırlanabilir, çocuğunuza öğretebilir ya da öğretmenseniz Khan Academy'yi sınıfınızda kullanabilirsiniz.

www.khanacademy.org adresindeki bu site bugün dünyanın en büyük eğitim sitesi. Dersler videolarla ve son derece yaratıcı interaktif testlerle isteyen herkese bedava öğretiliyor. Videoların ve testlerin sayısı binlerle ölçülüyor. Şimdi, Türkiye’de STFA belki bugüne kadar yapılmış en anlamlı sosyal sorumluluk projelerinden birini yaptı ve khanacademy.org.tr adlı siteyi açtı; yani Khan Academy’deki dersleri Türkçeleştirdi.

Sayfa başına dön!