Haberler

Melahat Yılmayan (1930-2007) anıldı.

Melahat Yılmayan (1930-2007) ölümünün 6'ncı yılında adına düzenlenen törenle anıldı.

resim
26.12.2013

Melahat Yılmayın’ı Anma Töreni; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı temsilen Başkan Danışmanları Serpil Güngör, Hüseyin Kadıoğlu ile Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’nden faydalanan vatandaşlar ve İzmir Beyaz Nokta Gelişim Derneği Üyeleri’nin katılımı ile yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan tören İzmir BNGD Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Özkızılcık’ın Melahat Yılmayan’ın yaşam hikâyesini anlatması ile devam etti. Melahat Yılmayan’ın yeğenleri Nevin Yetkin ve Ahmet Bağlayan’ın törene ilişkin gönderdikleri mesaj katılımcılara okundu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan adına Başkan Danışmanı Serpil Güngör yaptığı konuşmada “Melahat Yılmayan tarafından yapılan bağışı değerli bulduklarını, toplumun bu bağıştan faydalanıyor olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Melahat Yılmayan hayrına tavuklu pilav- ayran ikram edildi, yaşadığı dönemdeki anılar paylaşıldı.

Saygıyla anıyoruz…

 

 

Melahat Yılmayan kimdir?

Melahat Yılmayan 1930 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokulu Eskişehir’de okudu. 1958 yılında İstanbul Şişli Çocuk Hastanesi’nde Hemşire Yardımcısı Stajyeri olarak eğitime başlamış ve 1960 yılında Hemşire Yardımcısı unvanı ile eğitimini tamamlamıştır.

İstanbul Zeynep-Kamil Hastanesi’ne hemşire olarak tayin edilmiş, kendi isteği ile 1962 yılında hemşire olarak Almanya’ya gitmiş, çalışma hayatına 1985 yılına kadar Almanya’da devam etmiştir.

1986 yılında İzmir’e yerleşen Melahat Yılmayan, 2002 yılında İzmir Beyaz Nokta® Gelişim Derneği ile tanışarak üye olmuş ve İzmir’de kendi adını taşıyan öğrenme evi binasını Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı’na bağışlamıştır.

ÖğrEv ürünlerini ve uygulanan projeleri heyecanla takip eden Melahat Yılmayan, yapılan çalışmalara gücü yettiği ölçüde katılmış, 2006 yılında Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı’nın “Yılın En Beyazı” ödülüne layık görülmüştür.

Sayfa başına dön!