Haberler

Hızlı Dönüşüm Kampı 8 – 9 Ekim 2011 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşti

Eğitime katılan gençler, Öğrenme Evi® Yönetmeninin hedeflerine ulaşma sürecinde Bireysel Değişim Planlarına gözlemci olmasını kararlaştırdılar.

resim
19.10.2011

Konak Belediyesi ve Beyaz Nokta®Gelişim Vakfı işbirliği ile 8- 9 Ekim 2011 tarihlerinde Tınaz Titiz tarafından Hızlı Dönüşüm Kampı (HDK) eğitimi verildi.  Melahat Yılmayan Öğrenme Evi®nde yapılan eğitime İzmir’deki üniversitelerden öğrenciler katıldılar.  Birinci günün programında yaşam boyu öğrenmeye neden gereksinim olduğu anlatıldı. Öğrenme eyleminin kendilerinde doğuştan gelen süper yetenek olduğu ifade edildi. Gençlerin,  günümüz işletmelerinin en çok istediği insan tipi olan sorun çözme kapasitelerine sahip, her koşulda ayakta durabilecek güçlü kişiler olabilmeleri ve bunun nasıl yapılabileceğini fark etmeleri sağlandı. Yaşamları boyunca hangi hedefi koyarlarsa koysunlar bu hedeflere kendilerinde var olan üstün yetenekler yoluyla nasıl ulaşabilecekleri tartışıldı.

Seminerin ikinci gününde ise ulaşmak istedikleri hedefleri belirleyerek bu hedeflere ulaşmadaki güçlü ve zayıf yanlarını ortaya koyan bir Yaşam Alanı Haritası hazırlama çalışması yapıldı.  Katılımcılar bu haritayı dikkate alarak Yaşam Alanlarını geliştirecek Bireysel Değişim Planlarını oluşturup Öğrenme Evi®Yönetmenine teslim ettiler.

Eğitime katılan gençler, Öğrenme Evi®Yönetmeninin hedeflerine ulaşma sürecinde Bireysel Değişim Planlarına gözlemci olmasını kararlaştırdılar. Bir sonraki HDK eğitimine bu grubun da katılarak deneyimlerini ve Bireysel Değişim Planlarındaki gelişmeleri yeni arkadaşlarıyla paylaşmaları kararlaştırıldı.

Yeni seminerde yeni katılımcılarla daha güzel deneyimler paylaşmak dileğiyle…

 

Sayfa başına dön!