Haberler

KONAK BELEDİYESİ İLE BEYAZ NOKTA® İŞBİRLİĞİ

Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı’nın İzmir’de Konak Belediyesi ile işbirliği protokolu yaptığı İzmir Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’ndeki ilk pogragramı

resim
19.01.2011

Beyaz Nokta®  Gelişim Vakfı’nın İzmir’de  Konak Belediyesi ile işbirliği   protokolu yaptığı  İzmir Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’ndeki  ilk pogramın açılışı   10-11 Ocak’ta  gerçekleştirildi.

 

Açılışa, Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  M.Tınaz Titiz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Beyaz Nokta®  Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Özkızılcık, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Ömrünü insanların sağlıklı yaşamalarına adayan, emekli hemşire Melahat Yılmayan’ın vefat etmeden önce eğitim yuvası olması için vasiyet ettiği Güzelyalı Mahallesi 55. Sokak’ta bulunan 3 katlı evi, ‘Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’ olarak kullanıma açıldı. Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’nde bir eğitim  salonu  ve  2  atölye  odasının  yanı  sıra  bir  bilim laboratuarı  ve  bir kütüphane bulunuyor.

 

Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M.Tınaz Titiz, Melahat Yılmayan’ın gönül zenginliğinden bahsederek, ona büyük vefa borçlu olduklarını , bu mekanı ‘Öğrenmeyi öğrenmenin öğrenildiği yer olarak’ tanımladı. “Öğrenciler burada aldıkları bilgi anahtarını hayatlarının yer yerinde kullanabilirler. Çilingir anahtarı gibi. Biz burada doğru soruların sorulmasının ipuçlarını veriyoruz. Böylece öğrenmeyi öğrenmenin kapıları açılmış oluyor. Lütfen soru sorun” dedi. Titiz konuşmasının sonunda Konak Belediyesi ile Vakfı bir araya getiren İzmir Beyaz Nokta® Gelişim Derneği’ne ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti.

 

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da toplumun yeterince olayları irdelemediğini, üzerine düşünmediğini ve öğrenmek için bir gayret göstermediğini belirtti. Tartan, “İyi insan, iyi vatandaş olmanın başında öğrenme, sorgulama, düşünme geliyor. Bu merkez öğrenmenin adresi, semt sakinlerinin, öğrencilerin, gençlerin bilim yuvası ve buluşma merkezi olacak. Yenilikleri öğrenip, öğretecekler. Böylece bilgi toplumuna, sevgi toplumuna, soran-sorgulayan bir topluma doğru gideceğiz. Adeta bilim, aydınlanma yumağı olacak. Kütüphanesiyle, bilim laboratuarıyla, kurslarıyla örnek bir eğitim yuvası olacak. Bu nedenle Melahat Yılmayan’a bir kez daha rahmet diliyorum” dedi.

 

Konak Belediyesi Beyaz Nokta®  işbirliği Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’nde 10 Ocakta yapılan törenle  başlatıldı ve ardından iki gün süren istihdam amaçlı Hızlı Dönüşüm Kampı (HDK) semineri düzenlendi. Moderatör adayları, üniversite mezunları ve iş arayanların katıldığı seminer  dokümanları:

1- Paradigma Değişimi (sunum)

2- Doğru soru tekniği  (sunum)

3- Etkileşim  (sunum)

4- Yaşam alanı  (sunum)

5- yaşam alanı 360 derece testi (excel)

6- Taahhüt için beyin fırtınası (word) 

Melahat Yılmayan Öğrenme Evi’nde  diğer bir etkinlik olarak  ilköğretim 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilere İngilizce ve matematik etüt dersleri veriliyor. Hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere verilen derslere katılan öğrenciler, ev ödevlerini yapma, işledikleri dersleri tekrar etme şansına sahip oluyorlar.

10-11 Ocak 2011'deki açılış ve seminere ait fotoğraflar

Sayfa başına dön!